Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, serez

Serez Fasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Serez Fasulye



Serez Fasulye Tarifi - Serez Fasulye Nasıl Yapılır - Serez Fasulye Malzemeleri





1/2 kg sığır döş eti

1,5 bardak fasulye

1,5 kaşık yağ

1 dal yapraklı kereviz

2 tane kırmızı biber

2 baş soğan

1/2 çorba kaşığı salça

1 küçük havuç


Et, kemiksiz kuşbaşı olarak doğranır ve büyük toprak güvece konulur Yağ i|âve edilerek kapağı kapatılır, hafif ateşe bırakılır Arasıra karıştırılarak bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur Diğer taraftan ufak ufak doğranmış soğan, kereviz ve havuç ete ilâve edilir Bunlarla kavrulduktan sonra salça ilâve edilir ve birkaç kere karıştırılır 6 - 7 bardak su ve biberler atıldıktan sonra kaynatarak 1-1,5 saat kadar pişirilir Fasulyeler akşamdan ıslatılır ve haşlanır, etli suya ilâve edilir Fasulye taneleri hafifçe helmeleşip, çatlayana,su da fasulyelerin yüzeyine ininceye kadar pişirilir Tuz atıldıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.