Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, soğuk

Jöleli Soğuk Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Soğuk Et



MALZEMELER :

1 2 dana dili
2 1 çay kaşığı tane karabiber
3 Yarım demet maydanoz
4 1-2 dal kereviz
5 2 soğan
6 8 yaprak jelatin
7 4-5 salatalık turşusu
8 2 katı pişmiş yumurta
9 2 havuç (haşlanmış)
10 Tuz

YAPILIŞI :

1 Dil yıkanıp kazınır Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır (Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir)
2 Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır
3 Dil suyu süzülür Yıkanmış jelatinler konup eritilir
4 Turşu, yumurta, havuç küçük küçük doğranır Etle karıştırılır Buna jelatinli et suyu ilave edilir
5 Kalıp ıslatılır Hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabına dondurulur (3-4 saat)
6 Kalıptan çıkarmak için, kalıp ılık suda birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir Etrafı Rus salatası ile süslenir
Not : Et suyunun yağsız olması lazımdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.