Yufkali Pirzola |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkali PirzolaMALZEMELER : 1) 12 kalem kuzu pirzolası 2) 2 domates – 3 sivri biber 3) Yarım kaşık margarin 4) 3 hazır yufka 5) 1 su bardağı zeytinyağı ve ay çiçek yağı (kızartmak için) 6) Tuz, karabiber YAPILIŞI : 1 3 bardak su kaynatılır Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır Et yumuşayıncaya kadar pişirilir Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir 2 Yarım kaşık margarine rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır 3 Yufkalar dörde bölünür Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır Hamurun ucu su ile yapıştırılır 4 Kızgın yağda kızartılıp fazla yağ alması için kağıt üzerine çıkarılır Not :Pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapınız KISA BİLGİ : Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer Kaynar suya atarsanız, üzerine hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır |
|