Soya Etli Hünkar Beğendi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soya Etli Hünkar BeğendiMALZEMELER 150 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 2 adet patlıcan 1 adet limon 4 yemek kaşığı soya yağı 1/2 kahve fincanı un 1 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri 1/2 yufka, yanları alınarak dikdörtgen hale getirilmiş, ikiye bölünmüş 2 tatlı kaşığı yeşil baharat sosu 1 tatlı kaşığı domates sosu 1 yemek kaşığı domates salçası 1 orta boy kuru soğan 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker Yeşil baharat sosu: 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tutam fesleğen, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyu Yeşil baharatları mikserde çektikten sonra yağ ve limon ile karıştırın HAZIRLANIŞI Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun 1 yemek kaşığı soya yağı ile limonu karıştırıp, patlıcanlara ekleyip, püre haline getirin Sonra, bir tencerede unu, 2 yemek kaşığı soya yağı ile kavurun, üzerine sütü ilave edip, beşamel sos hazırlayın Sosu ateşten alıralmaz, kaşar peynirini ekleyip, tuz ve şekerle hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz patlıcanla karıştırın alıntı |
|