Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, pırasalı

Pırasalı Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Kapama



Malzemeler :


• 1 adet soğan,


• 1-2 dal pırasa yaprağı,


• 1 su bardağı pirinç,


• 1 çorba kaşığı salça,


• 1 kase yoğurt,


• 1 çay kaşığı karbonat,


• 1 adet et suyu tablet,


• 2 su bardağı sıcak su,


• 1 kase yoğurt,


• Tuz,karabiber, nane,


• Kırmızıbiber


Hazırlanışı :


Soğanı ve pırasaları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurunSalçayı ve ılık su da yarım saat kadar beklettiğiniz pirinçleri ilave edinİki bardak suyla birlikte et suyu tableti de karıştırınPirinçler suyunu çekince tencereden alıp cam bir kaba koyun


Pirinçlerin kabın her yerine eşit miktarda yayılmasını sağlayın Bir kapta yoğurdu, karbonatı ve tuzu karıştırıp cam tepsiye yaydığınız pirinçlerin üzerine dökün Baharatları da serptikten sonra 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.