Nohut Güveç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohut GüveçNohut Güveç (4 Kişilik) 1 Su Bardağı Nohut 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Doğranmış Kuru Soğan 2 Büyük Patlıcan 3 Kırmızıbiber 2 Büyük Patates 2 Diş Sarmısak Pul biber, Yenibahar Tuz, Karabiber 2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi 2 Çay Kaşığı Domates Püresi HAZIRLANIŞI : Nohutları akşamdan ıslatın Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün Patlıcanları dilimleyip tuzlayın Yıkayıp kurulayın Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin Su ekleyip kapağını kapatın 190 derece fırında 15 saat pişirin Servis yapın |
|