![]() |
Zırbaç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zırbaç TarifiZırbaç Tarifi Tarifi - Zırbaç Tarifi Nasıl Yapılır - Zırbaç Tarifi Malzemeleri Zırbaç Tarifi Malzemeleri: 1 kilo yağlı koyun eti (veya 1 tavuk), yarım litre su, 3 gram tarçın, 25 gram toz şeker, 100 gram badem içi, 3 gram darülfülfül (veya karabiber), 3 gram kişniş, 3 gram dövülmüş damla sakızı, 1 çorba kaşığı tuz, 1 bardak sirke, 3 gram safran Yapılışı: Eti iyice temizleyip kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı ve iyice yıkamalı, tuz ve tarçınla harmanlayıp bir tencereye koymalı ![]() ![]() Beri yanda sirkeyle toz şekerini iyice karıştırıp şekeri eritmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirince servis tabağına boşaltmalı ve mevsimine göre bir-iki dakika ılımaya bırakmalı ![]() Bu arada kalan 50 gram kavrulmuş badem içini filetolara doğramalı ve bununla servis tabağını süsleyip servis yapmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|