![]() |
Firinda Karisik Oturtma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Firinda Karisik OturtmaOnceden kizartilip hazirlanan sebzeler firinda birlikte tekrar pistiginde ayri bir tad veriyor ![]() Malzemeler: 3 adet kabak 3 adet patlican 2-3 adet orta boy patates kizartmak icin sivi yag 300 gr ![]() 1 buyuk sogan 2 dis sarimsak (istege bagli) 2 carliston veya sivribiber 2 yemek kasigi domates salcasi 2 adet domates tuz, karabiber yeterince sicak su Yapilisi: Patlicanlari alaca soyup 2 cm kalinliginda dilimleyin ![]() ![]() Kabaklari ve patateslesi soyup halka seklinde dilimleyin ![]() Once patatesleri, sonra kabaklari kizgin siviyagda kizartip kagit havluya aktarin ![]() Daha sonra sudan gecirip sikarak kagit havluda kuruttugunuz patlicanlarida kizartin ![]() Isiya dayanikli kenari genis dikdortgen cam tepsiye patlican, kabak ve patatesleri sirali olarak dizin ![]() Ayri bir tencerede sogani ve dogranmis biberleri 2 yemek kasigi misirozu yaginda kavurun ![]() Kiymayi ilave edip suyunu cekene kadar kavurmaya devam edin ![]() Domatesleri ilave edip eriyinceye kadar karistirin ![]() ![]() Tuz, biberini ilave edin ![]() Kiymali harca biraz kaynar su ilave edip sulandirin ![]() ![]() ![]() Pilavin yaninda servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|