Nuraniye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
NuraniyeMalzemeler 4 Orta Boy Kabak 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Demet Taze Soğan 1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz Tuz ve Su Yoğurt (süzme tercih edilir) 4-5 Diş Sarmısak 1/2 Çay Bardağı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir) yapılışı: Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın![]() Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun![]() Daha sonra pirinç ve su ilave edin Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin Suyunu çekinceye kadar pişirin Soğumaya bırakın![]() Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün
|
|
|
|