Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
firikli

Firikli As

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firikli As



2 bardak firik yarım bardak nohut yarım bardak bulgur (iri) 1 küçük paket tereyağı (250gr) 300 gr kuşbaşı et (koyun ya da tavuk eti) 6 bardak su 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI



Nohut akşamdan ıslanıp ertesi gün etle beraber güzelce haşlanır Piştikten sonra ocaktan indirmeden tencereye firik, bulgur, tuz ve karabiber ilave edilir Suyu çekilinceye kadar kaynatılıp altı kapatılır Bir tavada kızdırılan yağ üstüne boca edilip karıştırıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır Not: Firik,sararmadan toplanan buğday başakları ateşte eriyene kadar dövülür ve samanı ayrılarak elde edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.