Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sac, sırını

Sac Sırını

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Sırını



MALZEMELER

1 paket lavaş ekmeği


Yoğurtlu sos için;

4 su bardağı yoğurt

2 su bardağı su

6-7 diş sarımsak


Üzeri için;

3 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)


HAZIRLANIŞI

Aslında sırın un, su ve tuzla yoğurulan hamurdan yapılan ve sacda pişirilen yufkalarla hazırlanır Ancak günümüzde her kentte satılan lavaş (tandır) ekmeğiyle de yapılıyor Biz de o yoldan gidiyoruz


Tandır ekmeklerini rulo yapın ve 2-3 parmak eninde kesin Derin bir kasede dövülmüş sarmısakları ve ayranı karıştırın Ayranı verdiğimiz ölçüde su ve yoğurtla hazırlayın Küçük rulolar halinde kestiğiniz tandır ekmeklerini sarmısaklı ayrana bulayıp, bir tepsiye dizin Orta derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin Erittiğiniz tereyağını üzerinde gezdirerek servis yapın Isterseniz yağ erirken içine kırmızı pul biber de atabilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.