Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulet, sebzeli

Sebzeli Bulet

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Bulet



MALZEMELER

4-5 adet hazır milföy hamuru


Üzerine sürmek için:

1 adet yumurtanın sarısı (çırpılmış)


İç harcı için:

1 adet küçük boy kabak (kabukları soyulup tavla zarı formunda küp doğranmış)

1 adet küçük boy havuç (kabukları soyulup, tavla zarı şeklinde küp doğranmış)

1 çay bardağı konserve bezelye

(Ya da tüm bu malzemelerin yerine 1 kutu garnitür konservesi yani karışık sebze konservesi de kullanabilirsiniz)


HAZIRLANIŞI

Önce iç harcımızı hazırlayalım Bunun için kabak ve havucu soyduktan sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayalım

Bir ufak tencereye 2 su bardağı sıcak su koyup, kaynayınca havuç ve kabağı atıp, 7-8 dakika kadar haşlayıp, altını kapatalım Süzüp, zaten pişmiş olan konserve bezelyeyle karıştırıp, bir kenarda bekletelim Ya da başta söylediğim gibi garnitür konservesi de kullanabilirsiniz O zaman haşlamaya gerek kalmaz

Şimdi ikinci aşama da çok çabuk bir biçimde beşamel sosu hazırlayalım Ufak bir tavaya tereyağı koyalım, yağ erir erimez unu ekleyip, sararıncaya kadar 1-1,5 dakika karıştırarak kavuralım Hemen sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim Sos kaynadıktan sonra 1 dakika daha bekleyip, altını söndürelim Böylece hazırladığımız sosun içine sebzeli karışımı aktaralım ve karıştırıp, bir kenarda bekletelim


Öte yandan milföy hamurlarını paketinden çıkarıp tam ortadan ikiye bölelim Her bir parçanın üzerine çırpılmış yumurtadan sürelim Ama milföy hamurlarının buzu çözülmüş olmalı Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayıp, içi hafifçe yağlanmış tepsiye milföyleri aralıklı olarak dizip fırına yerleştirelim Milföylerin üzeri altın sarısı gibi kızardığında yani yaklaşık 20-25 dakika sonra fırını kapatıp, milföyleri çıkaralım Ilınmasını bekleyip kabaran milföyleri bir bıçakla tam ortadan keselim ama dibinden koparmayın Her bir milföyün içine bir yemek kaşığı kadar beşamel soslu sebzeden yerleştirin Servise ılık olarak sunun Eğer çok soğuduysa, milföylerin üzerine çok az kaşar rendesi koyup, 4-5 dakika fırına sokup çıkarabilirsiniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.