![]() |
Barok Turta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barok TurtaMALZEMELER 1 paket boru makarna 1 kg soyulmuş olgun domates 1 adet büyük soğan 100 gr tavuk ciğeri 200 gr dana kıyma 150 gr bezelye 150 gr küp doğranmış dil peyniri Yarım su bardağı kaşar rendesi 3 adet patlıcan 2 adet katı yumurta 7 dilim kıyılmış salam 1 tutam fesleğen 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarmısak Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Patlıcanları yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarımsakları kızdırılmış zeytinyağında pembeleştirin ve ince kıyılmış soğanı ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bol tuzlu suda diri kıvamda haşlanmış makarnayı süzüp hazırladığınız sosla karıştırın ![]() ![]() ![]() 28 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|