![]() |
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabaklı Kahvaltı EkmeğiKahvaltıda Ne Pişirebilirim - Kahvaltılık Ekmekler - Kahvaltılık Tarifler Malzemeler: 2½ bardak beyaz un ½ bardak tam buğday unu 200 gram balkabağı 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 bardak su Yapılışı: Kabağı küp küp doğrayın ve kalın altlı küçük bir tencereye alın ![]() ½ bardak su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Ilıyınca kabakları çatalla iyice ezip püre haline getirin ![]() Eğer elle yapıyorsanız unları, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın ![]() Oda sıcaklığındaki kabak püresini, zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamurunuzu 5-6 dakika yoğurun ![]() Hamurunuz yumuşakça ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır ![]() Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unları, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın ![]() Oda sıcaklığındaki kabak püresini, zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 3-4 dakika yoğurun ![]() Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır ![]() Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1 saat mayalanması için bekletin ![]() Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp, ellerinizi gerektikçe unlayarak 2-3 dakika yoğurun ve düzgün iki beze haline getirin ![]() Hazırladığınız bezeleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 45 dakika kabarması için bekletin ![]() Ekmeğin üzerine keskin bir bıçakla tam ortadan başlayarak aşağıya doğru inen 6-7 adet derin olmayan çizik atın ![]() Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25-30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin ![]() Bu tariften 2 küçük somun cıkıyor ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|