Bakla Borani - İsparta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakla Borani - İspartaBakla Borani - Hatice Hanım'ın Mutfağı: Isparta Malzemeler: 1 kg bakla 1 kase bulgur 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay bardağı sıvıyağ Üzerini süslemek için 4 kaşık kızartılmış kaymak Yapılışı: 1 kg baklanın baş kısımları kopartılıp temizlenir, bol suda yıkanır Ardından 1santim genişliğinde minik minik doğranır Doğranmış baklalar orta ocak ateşte derin bir tencereye konularak yarım çay bardağı sıvıyağ ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek harmanlanır Baklaların sararması için 1 tatlı kaşığı şeker serpilerek kavrulur Sararan baklaların üzerine kaynamış su ilave edilir (su seviyesi baklaların biraz altında kalması gerekir) Düdüklü tencerede yapılırsa buharı çıkınca 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır Bol suda pişen baklalar tencereye alınıp orta ocak ateşe konularak içerisine 1 kase pilavlık bulgur eklenerek kaynamaya bırakılır Kaynamaya başladığında kısık ateşe alınıp 45 dakika pişmesi gerekir Bir kaseye yoğurt ve 2 diş sarımsak ezilerek karıştırılır Sarımsak tercihe göre rende de yapılabilir Ancak yoğurdun süzme olup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz eklenip harmanlanması gerekir Baklalar suyunu çekince sarımsaklı süzme yoğurt üzerine yayılıp harmanlanır Ardından servis tabağına alınarak üzerine kızartılmış kaymak yağı serpilir Yemeğimiz 8 kişilik servis edilebilir Yapılış süresi 1 saattir |
|