Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, gemici, kuru, usulü

Gemici Usulü Kuru Fasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gemici Usulü Kuru Fasulye



Gemici Usulü Kuru Fasulye Tarifi - Gemici Usulü Kuru Fasulye Nasıl Yapılır - Gemici Usulü Kuru Fasulye Malzemeleri




Malzeme :

Yanm kilo kuru fasulye

5-6 baş soğan

1 küçük paket yağ

1 tatlı kaşığı tuz

4 adet iri domates veya yarım fincan salça

2-3 tane kırmızı acı biber «Arzuya bağlı»


Yapılışı:

Akşamdan ıslatılıp süzülmüş olan fasulyeler bir tencerede 3 -4 bardak su ile cinsine göre 30 - 50 dakika süre ile kaynatılarak haşlanır Fasulyeler haşlana dururken, iri doğranmış soğan bir tencereye konmuş olan yağda börttürülür ve buna sonra domatesler veya bir miktar suda ezilmiş olan salça ve biberler ilave edilerek domatesler suyunu çekene kadar 10 dakika pişirilir Bundan sonra haşlanıp süzülmüş olan fasulyeler de buna katılıp karıştırılır, varsa 2 - 3 bardak kemik suyu ve tuzu ilave edilerek yarım saat kadar pişirildikten sonra ateşten alınarak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.