Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, kuruluk

Kuruluk Dolma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuruluk Dolma



Malzemeler

150 gr yagli dolmalik kiyma

8 adet kurutulmus patlican

8 adet kurutulmus kabak

8 adet kurutulmus kirmizibiber

2 kahve fincani pirinç

2 adet sogan

1 çorba kasigi biber salçasi

1 çorba kasigi domates salçasi

½ su bardagi su

1 adet limon suyu

1/2 çay kasigi karabiber

1 çay kasigi kirmizibiber

1 çay kasigi tuz


Yapilisi

Kurutulmus patlican, kabak ve biberleri ayri ayri haslayin Biberleri sicak su ile islatarak sismesini saglayin Patlicanlari ve kabaklari ayri ayri tencerelerde kaynamakta olan suya atarak fazla ezilmeden yumusamasini saglayin Hafif hasladiginiz kurutulmus sebzelerin suyunu birkaç kez degistirdikten sonra süzgece alin Diger tarafta kiyma, pirinç, biber salçasi, domates, kirmizibiber, tuz, karabiber, ve yemeklik dogranmis sogani karistirarak dolma içini hazirlayin Sebzelerin içini doldurun Tencereye patlican, kabak ve biber sirayla dizin Dolmalarin pismesini saglayacak su ve limon suyunu ilave edin Dolmalar kaynayana kadar harli ateste pisirin, kaynamaya basladiktan sonra atesi kisin Kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin


AFIYET OLSUN !

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.