![]() |
Patlican Sarmasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlican SarmasiMalzeme: 3 adet ortaboy patlıcan, 9-10 adet mantar, 2 adet soğan, 2 adet domates, bir demet maydanoz, 1 su bardağı sıvıyağ, 3 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber, Tarif: Patlıcanlar boyuna dilimler halinde kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım ay halinde doğranmış soğanlar tavaya atılır ve pembeleşince dilimlenmiş mantarlar eklenir suyunu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edilir ![]() ![]() ![]() Patlıcan dilimleri yayılır, mantarlı malzeme içine konur ![]() ![]() ![]() Kalan yağa, doğranmış domatesler konur, karabiber, tuz ve toz şeker ilave edilerek birkaç kez karıştırılır ![]() ![]() Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|