![]() |
Yaprak Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaprak SarmaYaprak Sarma Tarifi - Yaprak Sarma Nasıl Yapılır - Yaprak Sarma Malzemeleri Malzemeler: 500 gr salamura asma yaprağı Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su yarım limon suyunu İç harcı için: 4- adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 su bardağı kırık pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz yarım su bardağı sıcak su Yapılışı: 1- Zeytinyağını tencereye alın ![]() ![]() ![]() 2- Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun ![]() 3- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın ![]() ![]() 4- Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın ![]() ![]() 5- Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın ![]() ![]() ![]() 6- Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|