![]() |
Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması40-50- adet için malzeme: 1 adet dolmalık büyükçe lahana 3 su bardağı pirinç 750 gr ![]() 150 gr ![]() 3 adet kuru soğan 1 – 1,5 su bardağı zeytinyağı 3+3 su bardağı su 3 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 5 tatlı kaşığı kuru nane 3 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı karabiber ![]() Yapılışı: Kuru soğanlar küçük küçük doğranarak zeytinyağında kavrulur ,içine tuzunu 3 bardak suyunu katarak kaynaması beklenir ,kaynayan suya pirinçleri katılır ![]() ![]() Haşlanıp tek tek ayrılan lahanaları hazırladığımız içe sararak tencereye önce lahananın koçanları sonra sarmalar konur sarmalar tencereye sıralı olarak yerleştirilir harç bitince üzerine 3 bardak su eklenir , dolmaların üzerine bir kapak kapatılarak pişme sırasında dolmaların dağılması önlenir ![]() ![]() ![]() Kestaneler istenirse haşlamak yerine kızartılarak da dolmaya katılabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|