![]() |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Baklalı Enginar DolmasıMALZEMESİ: 6 büyük enginar 1 1/4 bardak zeytinyağı 5 bardak enginarların ayıklandığı limonlu ve unlu su 1/2 limonun suyu 1/2 çorba kaşığı toz şeker 2 büyük yağ kâğıdı ENGİNARLARIN DOLDURULDUĞU İÇ: 500 gr ![]() 250 gr ![]() 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 kahve fincanı su ![]() ENGİNARLARIN İÇİNE AYIKLANDIĞI SU 10 bardak su 2 çorba kaşığı un 1 limon YAPILIŞI: İÇ: Bir kaba zeytinyağı, küçük küçük doğranmış soğanları, tuzu, içlerinin ince kabukları soyulmuş ve küçük küçük kıyılmış bakla içi ile pirinci koyarak 5 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ENGİNARLARIN KONACAĞI SU: Büyük bir tencereye su koyun, un ilâve edin ve büyük bir limonun suyunu da sıkarak iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Bu enginarlara zeytinyağı, 1/2 limonun suyu, toz şeker, enginarların içine ayıklandığı un ve limonlu sudan 5 bardak ilâve ederek kapağını kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|