Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, dolması, yaprak

Baklalı Yaprak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Yaprak Dolması



Baklalı Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Baklalı Yaprak Dolması Tarifi


Malzemeler:


200 gr et

300 gr bakla

1 çay bardağı buğday yarması

1 çay bardağı sıvı yağ

2 orta boy soğan

1 çorba kaşığı nane

1 tatlı kaşığı tuz

15 su bardağı su

1 demet maydanoz

limon

yarım kilo üzüm yaprağı


Yapılışı:


Yarım saat sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olan baklalar ince ince doğranır bir kaba konur sırayla ince ince doğranmış et , buğday yarması , yağı rendelenmiş soğanlar, nane, reyhan biberleri, tuzu ince kıyılmış maydonozu hepsi karıştırılır


15 su bardağı suyla salça sulandırılır içine karıştırılırBunların hepsi çiğ olarak yapılırBirbirine karıştırılan malzemeler yapraklara sarılarak bir tencereye konur bir saat pişirilerek servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.