![]() |
Enginarlı Mantar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Mantar DolmasıMantar Dolması - Dolma Tarifi - Enginarlı Dolma Malzemeler 20 geniş mantar (sapları ayıklandıktan sonra iyice yıkanıp durulanmış ve süzülmüş) 1 limonun suyu 30 g tereyağı Enginarlı harç: 4 küçük (ya da 2 büyük) hazır enginar göbeği 2 çay kaşığı sirke 1/2 tatlı kaşığı Dijon hardalı bir tutam tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz 7 sap maydanozun yaprakları Tarifi Mantarları ve limon suyunu çukur bir kaba koyup, kabı hafifçe çalkalayarak birbirlerine karışmalarını sağladıktan sonra, bir kenarda 5-10 dakika bekletin ![]() Bir tencereye 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su koyup, ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını büyükçe bir tavaya koyup, tavanın üstünü kapatarak eritin ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, uzun saplı bir kaşıkla mantarları kâğıt havlu üstüne yan yana dizerek soğumaya bırakın ![]() Harcı hazırlamak için sirke, hardal, tuz, karabiber, sarmısak, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve kıyılmış maydanozu çukur bir kapta karıştırın ![]() ![]() Enginarlı harcı bir çay kaşığıyla mantarlara doldurup, maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra, geniş tabaklarda servis yapın ![]() NOT: istenirse mantarlar pişirilmeyip, limon suyuyla ovulduktan sonra çiğ olarak doldurulabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|