Hamsili Kabak Çiçeği Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Kabak Çiçeği DolmasıHamsili kabak çiçeği dolması tarifi - Hamsili kabak çiçeği dolmasının yapılışı - Hamsili kabak çiçeği dolması nasıl yapılır Malzemeler: 100 gram hamsi 10-12 kabak çiçeği 2-3 yaprak pazı 1 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı tozşeker 1 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı tuz Hazırlanışı: Hamsileri ayıklayıp temizleyin Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün Soğanı soyup kıyın Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda 30 dakika bekletin Bol suyla yıkayıp durulayın Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci ilave edip 20 dakika daha karıştırarak kavurun Tarçın, tozşeker ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Kabak çiçeklerini dikkatlice temizleyin Pirinçli karışımı pazı yaprakları ve kabak çiçeklerinin içine paylaştırın Dolmaları tencereye dizin Benmari usulü pişirmek için geniş bir tencereye 2 bardak su ilave edin Üzerine sarmaların bulunduğu tencereyi oturtun Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin Servis tabağına alıp limon dilimleri, kiraz domatesler ve yenilebilir çiçeklerle süsleyin Ilık ya da soğuk servis yapın Hamsileri ayıklayıp temizleyin Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün |
|