![]() |
Sebzeli Et Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Et Sarmasıfransız usulü et sarması - sebzeli sarma nasıl yapılır - et sarması tarifi - biftek sarmasıMalMalzemeler: 8 sığır bifteği (her biri 5X6 cm boyutlarında, 0,5 sm kalınlığında hazırlanmış) 2 çorba kaşığı rafine yağ 2 soğan (ince doğranmış) 2 havuç (rendelenmiş) 1+1/4 su bardağı et suyu 500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 defne yaprağı 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Harcı: 200 gr yağsız dana kıyması 1 küçük soğan (ince doğranmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) 30 gr (1/3 su bardağı) bayat ekmek içi 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 6 yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz kahve kaşığının ucuyla karabiber Tarifi: Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız ![]() Harcı hazırlamak için kıymayı, soğanı, tereyağı, ekmek içini, maydanozu, limon kabuğu rendesini ve kıyılmış yeşil zeytinleri bir kasede karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarmış biftekleri bir delikli kepçeyle tencereden alıp, sıcak olarak saklayınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alınız ![]() ![]() Rulo biftekleri delikli kepçeyle tencereden alıp derince bir servis kabında sıcak olarak saklayınız ![]() Tencerede kalan suyu bir süzgeçle bir başka kaba süzünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Sebzeli et sarması klasik bir Fransız yemeğidir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|