![]() |
Zeytinyağlı Lahana Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Lahana Sarmazeytinyağlı yemek tarifleri - lahana sarması tarifi ![]() Zeytinyağlı lahana sarma malzemeleri 1 orta boy beyaz lahana 2 soğan 1 su bardağı zeytinyağı 2 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı kuşüzümü 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı dolma baharı 2 kesme şeker Tuz karabiber Zeytinyağlı lahana sarma hazırlanışı Lahananın yapraklarını temizleyip yıkayın ![]() Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın ![]() Lahana yapraklarını yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Süzgece alın ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleştirin ![]() Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, dolma baharı, tuz, karabiber ve şekeri ilave edip kavurun ![]() 1 bardak sıcak su ekleyin,suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() Ocaktan alıp ılınmaya bırakın ![]() Lahana yapraklarını tek tek açın ![]() Uç kısımlarına iç malzemeden paylaştırıp kenarlarını kıvırın ve sıkıca sarın ![]() Lahana sarmalarını tencereye dizip bir bardak sıcak su ilave edin ![]() ![]() Ilınınca taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|