Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lahana, sarma, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Lahana Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Lahana Sarma



zeytinyağlı yemek tarifleri - lahana sarması tarifi

Zeytinyağlı lahana sarma malzemeleri


1 orta boy beyaz lahana


2 soğan


1 su bardağı zeytinyağı


2 su bardağı pirinç


1 kahve fincanı kuşüzümü


2 çorba kaşığı dolmalık fıstık


1 çorba kaşığı dolma baharı


2 kesme şeker


Tuz


karabiber

Zeytinyağlı lahana sarma hazırlanışı


Lahananın yapraklarını temizleyip yıkayın

Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın

Lahana yapraklarını yumuşayıncaya kadar haşlayın

Süzgece alınSoğanları kıyınPirinci yıkayıp süzün


Zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleştirin


Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, dolma baharı, tuz,

karabiber ve şekeri ilave edip kavurun

1 bardak sıcak su ekleyin,suyunu çekinceye kadar pişirin

Ocaktan alıp ılınmaya bırakın


Lahana yapraklarını tek tek açın

Uç kısımlarına iç malzemeden paylaştırıp

kenarlarını kıvırın ve sıkıca sarın


Lahana sarmalarını tencereye dizip bir bardak sıcak su ilave edin

Kısık ateşte 20 dakika pişirin

Ilınınca taze nane yaprakları

ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.