![]() |
Uşak Etli Biber Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uşak Etli Biber DolmasıUşak Etli Biber Dolması Tarifi - Uşak Etli Biber Dolması Yapılışı - Etli Biber Dolması MALZEME LİSTESİ 7-9 adet kırmızı uzun tarhana biber (Patlıcan, kabak ya da lahanada kullanabilirsiniz) İçinin malzemesi için; 250 gr orta yağlı kıyma 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç (iri bulgur da kullanabilirsiniz) 2-3 adet orta boy kuru soğan (2-3 adet taze yeşil soğan da kullanabilirsiniz) 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı tuz karabiber 1 demet taze nane (1 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz) YAPILIŞI Uzun dolmalık biber de denen kırmızı tarhana biberlerin saplarını diplerinden ayırmadan, kapak gibi kesin ![]() ![]() ![]() ![]() İçini hazırlamak için; kıyma, zeytinyağı ve yemeklik incecik doğradığınız soğanları geniş bir tavaya aktarın ![]() ![]() ![]() İncecik kıydığınız maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın ![]() Soğuyan dolma harcını biberlerin içine doldurun ![]() ![]() Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirip porselen tabak kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|