![]() |
Yaprak Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaprak DolmasıYaprak Dolması Tarifi - Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Yaprak Dolması Malzemeleri MALZEMELER: • 1,5 su bardağı zeytinyağı • 5 bardak soğan (mikserde rendeliyorsun) • 1 su bardağı ve biraz daha pirinç (yıkanacak pirinç) • Yarım su bardağı ve fazla limon suyu • 1,5 çorba kaşığı nane • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 demet dereotu (küçük küçük kesilecek) • 1,5 tatlı kaşığı tuz • 1,5 kaşık tatlı şeker • 300 gr dolmalık yaprak (kaynatılacak) HAZIRLANIŞI: Önce biraz su ile soğanı pişir içine tuz, şeker karabiber, kat pembeleşince ocaktan indir ve soğanları içine yağı, limonu pirinci ve geri kalan malzemeleri kat ve soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|