Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But DolmasıArpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması Tarifi - Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması Nasıl Yapılır - Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması Malzemeleri Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması 800 gr piliç but 80 gr arpacık soğan 70 gr kültür mantarı 2 dal rozmari bir tutam tuz bir tutam beyaz biber 60 gr ayçiçek yağı tavuk suyu İç pilav: 400 gr pirinç 60 gr kuş üzümü 80 gr iç fıstık 200 gr kuru soğan 2 diş sarımsak 15 gr tarçın 20 gr yenibahar 15 gr karabiber 15 gr kimyon bir tutam tuz 200 gr et suyu ![]() Temizlenip ayıklanmış piliç butumuzu parçalamadan açıyoruz Tuz ve beyaz biberle tatlandırıyoruz Pirinçlerimizi en az üç kere soğuk suda yıkıyoruz; yarım saat ılık suda beklettikten sonra süzülmesi için süzgece bırakıyoruz Bir tencerede, bir miktar yağ ilave ederek, iç fıstıklarımızı, orta ateşte, sararıncaya kadar kavuruyoruz Yemeklik doğranmış kuru soğanlarımızı da ilave ederek sarımsakla birlikte kavurmaya devam ediyoruz![]() Bu arada, kuş üzümlerimizi de ılık suya ıslatmayı unutmuyoruz Tabiî ki soğanlarımızla birlikte kavrulmuş fıstıkların içine, süzdürülmüş pirinçlerimizi de ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz 5 dakika daha kavurduktan sonra geri kalan malzemelerimizi koyuyoruz Islattığımız, süzdürdüğümüz kuş üzümlerimizi ve baharatlarımızı da karıştırdıktan sonra, kaynamakta olan tavuk suyumuzu ilave ediyoruz Pilavımızı, tenceremizin kapağını kapatarak, kısık ateşte, 5 dakika demlemeye bırakıyoruz![]() Açılmış piliç butlarımızın içine iç pilavımızdan alabildiği kadar koyarak rulo yapar gibi sarıyoruz Sarılmış butları tepsiye koyarak 190 C fırında 30 dakika pişiriyoruz![]() Bu arada bir tavada bir miktar yağ ilavesiyle arpacık soğanlarımızı soteliyoruz Ardından slice (dilim halinde) doğranmış mantarlarımızı ve defne yaprağını da ilave ederek bütün malzemeyi soteliyoruz Malzemenin içine et suyumuzu ilave ediyoruz Zamanımızı iyi ayarlayarak, sosumuz hazır hale gelmek üzereyken, pişmiş olan tavuklarımızı fırından çıkarıyoruz Bir servis tabağına, rulo tavuklarımızı dilimler halinde keserek koyuyoruz Taze Rozamari ile kaynamakta olan arpacık soğanlı mantar sosumuzu üzerine gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz![]() Not: Pirinçlerimizi suda bekletmeden önce en az üç kere soğuk suda yıkıyoruz Bunun sebebi nişastasını |
|
|
|