06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Patlıcan Biber Kabak Dolması
Resimli Anlatımla Kuru Patlıcan Biber Kabak Dolması Tarifi - Resimli Anlatımla Kuru Patlıcan Biber Kabak Dolması Yapılışı - Resimli Anlatımla Kuru Patlıcan Biber Kabak Dolması Malzemeleri

Malzemeler (8 kişilik)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 250 gr
yağlı kıyma varsa 50 gr kadar kuyruk yağı
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı biber, bir yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar veya erik ekşisi, sumakta olur

- 8-10 dal maydanoz,dereotu
- 1 tatlı kaşığı kişniş,1 er çay kaşığı kimyon,yenibahar, karabiber varsa biraz reyhan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
- Ayrıca patlıcan,biber,kabak kuruları
Varsa 1 demet asma yaprağı
Kuru dolma tarifi
- Pirinç ve bulguru yıkayın, eti ince doğranmış maydanoz, dereotu, sarmısak ve soğanı ekleyin

- Diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğurun
İçi yumuşak olsun diri kalmasın istiyorsanız, 1 su bardağı kadar su ilave edin
- Bir tencereye kuruları ve yaprağı alıp üzerine sıcak su ekleyin
Hafif yumuşayana kadar haşlayın Ocaktan alınca suyunu süzüp üzerine soğuk su ekleyin ki, sıcaklığıyla erimesinler
- Hazırladığınız içten dolmaların içini doldurun
Çok doldurmayın, şişme payını hesaba katın Elinizle hafifçe yassıltın Ağızlarını bastırın
- Tencerenin dibine bir kaç yaprak serin
Dolmaları karışık olarak yerleştirin
- Yapraklarıda sarıp dizin

- Ayrı bir tavaya yarım kaşık salça, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını eritip sos hazırlayın
Biraz sulandırıp dolmaların üzerine dökün
- Varsa dolma taşı veya ısıya dayanıklı düz bir tabağı dolmanın üzerine kapatın
Üstten görünecek kadarsıcak su ekleyip pişmeye bırakın Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat pişirmeniz yeterli
- Şükrünüz bol olsun

|
|
|