Dolma (Siirt Usulü) |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolma (Siirt Usulü)malzemeler: 7-8 adet patlıcan, 10-12 adet dolmalık biber, harcı için: 5 su bardağı pirinç, 350 gr kuzu eti, 2 adet domates, 4 adet sivribiber, 1 adet soğan 1 adet maydanoz, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı salça, 2 çaykaşığı pulbiber, 2 çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı nane, 2 çay kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı tuz, yapılışı: patlıcanları biberlerin büyüklüğünde kesip biberlerle beraber içlerini boşaltın et,soğan,domates,biber ve maydanozu ufak doğrayın,diğer malzemeleri ekleyip karıştırın,hazırladığınız harcı patlıcan ve biberlerin içine doldurun daha sonra ağızlarını birbirine geçirecek şekilde tencereye dizin yarım lt'den biraz fazla su ısıtın,1 su bardağı sumağı sıcak suda 5-10 dakida beklettikten sonra bir süzgeç yardımıyla sumağın suyunu kalan suyla beraber dolmaların üzerine dökün 40-45 dk normal ateşte pişirin10 dk dinlendirdikten sonra servise hazırdır Afiyet olsun |
|