Kaymaklı Pazı Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Pazı DolmasıMalzemeler : 350 grTaze kaymak- 1 demet pazı- 1 bardak pilavlık bulgur- 1 ad kuru soğan- yarım bardak iri dövülmüş file badem- 2 çorba kaşığı kuru reyhan- tuz -karabiber Yapılışı : Pazı yaprakları yıkanırDamarları ayıklanırSıcak suya batırılıp çıkarılmak suretiyle haşlanırDiğer taraftan 1 bardak pilavlık bulgur üzerine 1 bardak sıcak su dökülerek ağzı kapatılır 15 dakika demlenirSonra içerisine 200 gr taze kaymak 2 çorba kaşığı kuru reyhan 1 ad kuru soğan rendesi tuz karabiber ve file bademler eklenerek iyice yoğrulurPazı yaprakları ile ufak ufak sarılırFırına girebilecek bir pyrex e dizilirÜzerine 1 bardak sıcak su gezdirilir ve kalan 150 gr taze kaymak ufak ufak serpiştirilirAğzı folyoyla kapalı olarak 20 dakika 180 derecede fırında pişirilirAFİYET OLSUN |
|