Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kaymaklı, pazı

Kaymaklı Pazı Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Pazı Dolması



Malzemeler :


350 grTaze kaymak-

1 demet pazı-

1 bardak pilavlık bulgur-

1 ad kuru soğan-

yarım bardak iri dövülmüş file badem-

2 çorba kaşığı kuru reyhan-

tuz -karabiber

Yapılışı :


Pazı yaprakları yıkanırDamarları ayıklanırSıcak suya batırılıp çıkarılmak suretiyle haşlanırDiğer taraftan 1 bardak pilavlık bulgur üzerine 1 bardak sıcak su dökülerek ağzı kapatılır 15 dakika demlenirSonra içerisine 200 gr taze kaymak 2 çorba kaşığı kuru reyhan 1 ad kuru soğan rendesi tuz karabiber ve file bademler eklenerek iyice yoğrulurPazı yaprakları ile ufak ufak sarılırFırına girebilecek bir pyrex e dizilirÜzerine 1 bardak sıcak su gezdirilir ve kalan 150 gr taze kaymak ufak ufak serpiştirilirAğzı folyoyla kapalı olarak 20 dakika 180 derecede fırında pişirilirAFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.