Biberiyeli Kuzu Budu Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberiyeli Kuzu Budu SarmasıMALZEMELER 1 adet kuzu budu 1 tatlı kasığı biberiye 1 adet soğan 1 kahve fincanı mısırözü yağı 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi 3 adet haşlanmış havuç Tuz, karabiber Bağlamak için: Pamuk ipliği Sosu için: 1 kahve fincanı mısırözü yağı 3 diş sarmısak 1 çorba kasığı salça 1 kahve fincanı sirke 1 çay bardağı su Yeteri kadar tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın Soğanı rendeleyin Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün Etin üzerine bıçakla çentikler atın Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun Rulo seklinde sarın İple her yerinden sıkıca bağlayın![]() Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın![]() Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin Dilimleyerek servis yapın![]() |
|
|
|