![]() |
Fırında Bulgar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Bulgar Dolmasıbulgar usulü dolma - fırında biber dolması - biber dolması nasıl yapılırMalzemeler: 1 kg dolmalık yeşil biber 2 su bardağı pirinç 5 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı sıvıyağ 1 kg domates 1/2 demet taze nane, maydanoz 1 su bardağı su 2 çay kaşığı tuz, karabiber Tarifi: Biberlerin saplarını çıkarıp çekirdeklerini ayıklayın ![]() ![]() Sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırıp soğanları 7-8 dakika kavurun ![]() ![]() Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ve rendelediğiniz domatesin yarısını ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Biberleri iç harcıyla doldurup tepsiye ağız kısımları yukarı bakacak şekilde dizin ![]() ![]() Biberlerin tam üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip önceden ısıtarak 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|