![]() |
Soğan Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğan Sarmasısoğan sarması nasıl yapılır - soğan sarmasının tarifiMalzemeler: 6 adet iri kuru soğan İçi için: 300 gr orta yağlı kıyma 1 adet kuru soğan 1,5 su bardağı pirinç 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 çay bardağı su Yarım çorba kaşığı biber salçası Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 2 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı tuz Yapılışı: İlk işlem olarak soğanlar soyulur ![]() ![]() Tencereye 3 su bardağı kadar su konur, az tuz eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılır ![]() ![]() Üzerine yıkanmış pirinç, biber salçası, kıyma, kuru nane, karabiber, ayçiçek yağı, su ve tuz eklenir ![]() ![]() Haşlanmış soğanlar kat kat ayrılır ![]() ![]() Soğan katının uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç konur ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanın haşlandığı su 2 su bardağına tamamlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Tencere önce orta ateşe yerleştirlir ![]() ![]() ![]() Sıcak olarak sevise sunulur ![]() Not: Soğanın sarılamayacak kadar orta küçük kısımları da sarmaların yanına konabilir ya da başka yemeklerin yapımında kullanılabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|