Etli Pırasa Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Pırasa DolmasıEtli Pırasa Dolması Tarifi - Etli Pırasa Dolmasının Yapılışı ![]() ETLİ PIRASA DOLMASI Malzemeler l kg pırasa * 2 adet soğan(küçük doğranmış) * 250 gr kıyma * 2 çorba kaşığı pirinç * 1 çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş) * 2 çorba kaşığı Sana * Maydanoz (kıyılmış) Tuz,karabiber Terbiyesi: * 1çorba kaşığı un * 2yumurta sarısı * l çorba kaşığı yoğurt * l limon suyu Yapılışı: l Pırasaları 6 cm boyunda kesip kaynayan suda 5-6 dakika haşlayın![]() 2 Haşlanmış pırasaların içlerini boşaltıp,en dıştaki ilk 5 katı/sırayı tutun,iç harcını doldurup kapatın![]() 3 Eğer muska şeklinde börek yapmak isterseniz, pırasaları 15-20 cm boyutlarında kesin;içlerini boşaltın ve haşlayın,Pırasaların boyları daha kısa da kesilebilir;ne kadar kısa olursa,o kadar iyidir![]() 4 Pırasa şeritlerinin başına harcı koyun; köşeleri kenarlara katlayarak muska şekline getirin![]() 1 Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,maydanoz,tuz,karabiber ve bir kaşık Sana’yı katıp,iyice karıştırın Sert olmaması için, azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın![]() 2 Pırasaları hazırlayın![]() 3 Pırasaları,iç harcı ile doldurup,uçlarından bastırarak tencereye yerleştirin![]() Üstüne bir tabak kapatın ![]() 4 Tabağın kenarına gelecek kadar su doldurup, Sana’yı ilave edin Yaklaşık lsaat orta ısıda pişirin ![]() 5 Terbiyesi için,un,yumurta sarıları,yoğurt ve limon suyunu bir kasede telle veya çatalla güzelce çırpın Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katın Sonra, bu terbiyeyi yemeğe katarak karıştırın![]() 6 Bir tabağa alarak,servis yapın![]() PÜF NOKTASI: Pırasanın beyaz kısımlarının yemeklerde kullanılması önerilir Yeni kısımlarınıise,çorba ve salatalarda değerlendirebilirsiniz ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() |
|
|
|