Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, elma, pirinçli

Pirinçli Elma Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Elma Dolması



Niğde Mutfağından – Pirinçli Elma Dolması - Pirinçli Elma Dolması Malzemeleri - Pirinçli Elma Dolması Nasıl Yapılır

Malzemeler:


8 adet orta boy Niğde elması,


1 çay bardağı pirinç,


½ çay bardağı kıyma,


1 kaşık yağ,


5 kaşık toz şeker,


tuz


Yapılışı:


Elmaların kabukları soyulur Şekilleri bozulmadan sap kısmından başlanarak elmalar parçalanmadan oyulur Elmalar kararmasın diye limonlu suya konur Ayrı bir kapta yıkanmış pirinç, kıyma, yağ ve tuz harmanlanır Çay kaşığı yardımı ile elmaların oyuk kısmına dikkatlice doldurulur Kuşaneye dizilir Üstüne toz şeker serpilerek suyu ayarlanır Pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.