Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgurlu, erikli, pazı, sarması

Erikli Bulgurlu Pazı Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Bulgurlu Pazı Sarması



Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi - Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Malzemeleri
Erikli Bulgurlu Pazı Sarması


MALZEMELER

2 demet pazi

2 su bardagi bulgur

1 adet sogan

1 dis sarimsak

1 yemek kasigi salça

1 su bardagi zeytinyagi

nar eksisi veya limon

10 - 15 adet yesil erik

1/2 kg Yogurt

tuz, karabiber


YAPILIŞ TARİFİ

Pazilarin yapraklarini kaynar suya çok az batirin sonra soguk suya alin

Biraz beklettikten sonra sudan çikartin Diger tarafta bulguru çok az su ile

islatin Kuru sogani küp seklinde dograyin Sarimsak, 1 kasik biber salçasi,

tuz, karabiber ve zeytinyagi ile birlikte yogurun Sonra pazilari sararak

tencereye dizin ve erikleri koyun Nar eksisi veya limonu ekleyerek üzerini

geçecek kadar sicak su ilave edip 20 dakika pisirin Üzerine yogurt

dökerek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.