![]() |
Tonlu Domates Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tonlu Domates DolmasıTonlu Domates Dolması MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 50 dk ![]() 100 Gr pirinç(1,5 çay bardağı) 100 Gr ton balığı konservesi 1 Çorba kaşığı maydanoz 2 Yaprak fesleğen 1 Limonun suyu 1 Kahve fincanı zeytinyağı Tuz ve karabiber 3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı Pirinci temizleyip güzelce yıkayın ve üzerine çıkacak kadar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek haşlayın ![]() Pirinç haşlanınca suyunu süzüp bir kaba boşaltın,tuz ve karabiber serpin ![]() Domateslerin tepelerinden kapak çıkarın ve içlerini hafifçe oyun ![]() Çıkan içleri kıyıp,pirinçle karıştırın ![]() Zeytinyağını,kaşar peyniri rendesini,fesleğen ve maydanozu da katıp karıştırın ![]() Ton balığını süzüp püre haline getirin,içine limon suyu katın ve bu püreyi pirince koyup karıştırın ![]() Bu harcı domateslerin içine doldurun ![]() Bir fırın kabına 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla 2 çorba kaşığı su koyun ![]() Domatesleri kaba dizin ve orta ısılı fırında 40 dakika kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|