Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, domates, püreli

Püreli Domates Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püreli Domates Dolması



Püreli Domates Dolması Tarifi - Püreli Domates Dolması Yapılışı - Püreli Domates Dolması Nasıl Yapılır - Püreli Domates Dolması Malzemeleri

16 adet orta boy domates

2 adet haşlanmış patates

2 dilim beyaz peynir

5 adet taze soğan

yarım demet maydanoz

10 - 15 yaprak taze nane

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay bardağı ayçiçek yağı

ve 1 tatlı kaşığı tuz

üzeri için; yarım su bardağı galeta unu

ve yarım çay bardağı ayçiçek yağı

malzeme listesinden sonra, ilk işlem olarak

domateslerimizi oyuyoruz

yeşil kısımlarını çıkardıktan sonra

arkadan ve 1 santimden kesiyoruz

bunu çıkartacağız sonra kullanacağız

tatlı kaşığıyla, incitmeden oyuyoruz

bu içleri sonra başka yemekte kullanabiliriz

içinde kalan suyun akması için

ters çevirerek bir kevgire bırakıyoruz

domatesten sonra içine başlayabiliriz

haşladığımız patatesleri rendeliyoruz

patatesi rendeledikten sonra, bir miktar süt ekliyoruz

şimdi biz basit anlamda bir püre hazırlıyoruz

çatalla patatesleri biraz daha ezeceğiz

sonra diğer malzemeleri ekleyeceğiz

kalan sütümüzü de ekleyebiliriz

sütü tamamen çekti, şimdi kalan yağı da bırakıyoruz

ve tuzunu da önceden atabiliriz

şimdi, 2 dilim beyaz peynirimiz vardı

onu da yine çatalla eziyoruz

bunu da kenara bırakalım

artık yeşillikleri doğramaya başlayalım

püremizin üzerine soğanı ekliyoruz

şimdi sıra taze nanede

İtalyan mutfağında çok miktarda fesleğen kullanılıyor

nane yerine fesleğen de kullanabiliriz

evet naneyi de katıyoruz

her zaman olduğu gibi maydanozu saplarıyla kıyıyoruz

son olarak 1 diş sarımsağımız var, bunu da ince kıyıyoruz

sarımsağı da ilave ettikten sonra, az önce ezdiğimiz

peyniri

ve son olarak da karabiberi ekliyoruz

tuzu hatırlarsanız püreyle eklemiştik

şimdi karıştırıyoruz

evet güzel, püreli bir karışım elde ettik

şimdi artık domatesleri yerleştirebiliriz

fırın kabımızı yağlıyoruz

domateslerin artık suları aktı

bu şekilde yan yana diziyoruz

artık içleri doldurabiliriz

pirinç kullanmadığımız için şişme payı yok

bu yüzden bastırarak bol miktarda doldurabiliriz

ayrı bir lezzet vermesi için üzerlerine

biraz galeta unu serpiyoruz

kıtır bir ifade veriyor

şimdi son olarak kapaklarımızı kapatabiliriz

yarım çay bardağı kadar yağı da, dolmaların üzerine gezdiriyoruz

domates dolmamızı, önceden ısıttığımız 190 derece fırında

yarım saat kadar pişiriyoruz

püreli domates dolmamız fırından çıktı

cızırtıları duyuyorsunuz umarım

çok lezzetli oldu, şimdi servise sunacağız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.