Bulgurlu Kıymalı Kabak Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Kıymalı Kabak DolmasıBulgurlu Kıymalı Kabak Dolması Tarifi - Bulgurlu Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır - Bulgurlu Kıymalı Kabak Dolması Malzemeleri Malzemeler : 6 adet büyük boy kabak 350 – 400 gram dolmalık bulgur 250 gram kıyma 1 büyük soğan salça , sıvı yağ, tuz , maydanoz , varsa domates , sıcak su Bulgurlu Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ilk işlem : kabakları yıkalayalım Baş kısımlarını keselim![]() Sonra ortadan ikiye keselim 6 kabaktan 12 kabak olsun Ortalarını sebze oyucuyla çıkartın![]() Sonra bir soğanı çok küçük doğrayın geniş bir kaba koyun üzerine 2-3 yemek kaşığı salçayı , kıymayı , sıvı yağı , tuzu ve kıyılmış maydanozları ve yıkanmış süzülmüş bulguru ekleyerek harmanlayın![]() üçüncü işlem : elimizle veya tatlı kaşığı yardımıyla bu karışımı kabakların içine yerleştirin çok fazla tepeleme koymayın bulgurlar suyu çekince şişeceğinden dolayı kabakların tepe kısmı taşacaktır![]() Bütün kabakları böyle yaparak derin bir tencereye sırasıyla dağılmadan yerleştirin Üzerlerine domates diliminden veya kabak saplarından kapak yapabilirsiniz![]() Sonra kabakların yarısını hafif geçecek kadar sıcak suyu koyun kabak dolması nasıl pişirilir Önce hızlı ateşte 1 dakika kadar sonra ocağın kısık gözünde bulgurların ve kabakların piştiğinden emin oluncaya kadar pişirilir![]() |
|
|
|