Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiğ, sarma

Çiğ Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Sarma



Çiğ Sarma Tarifi - Çiğ Sarma Nasıl Yapılır - Çiğ Sarma Malzemeleri



ÇİĞ SARMA TARİFİ


3 fincan pirinç

6 adet soğan

3 demet taze soğan

2 bardak sıvıyağ

1 kaşık tozşeker

1 demet taze nane

3 demet dereotu

250 gram yaprak

karabiber

tuz

Yapılışı Pirinci tuzlu sıcak su içinde bir saat bekletin içine tuzla acısı alınmış ince kesilmiş kuru ve taze soğan katın Tuz, karabiber, nane, dereotu, bir kaşık şeker ve bir bardak sıvıyağı da katın Sarma içi hazırdır


Yaprak taze olmalıdır Tuzlu, sıcak su ile haşlanan yaprakların sapını koparın, içten biraz alıp yaprakları güzelce sarın Tencerenin dibine 5-6 yaprak konduktan sonra sarmaları muntazam bir şekilde sıralayın Üzerine bir bardak sıvıyağ koyduktan sonra 1 saat kadar pişirin Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.