Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpalı, dolması, domatesli, lahana

Arpalı Domatesli Lahana Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpalı Domatesli Lahana Dolması



Arpalı Domatesli Lahana Dolması Tarifi - Arpalı Domatesli Lahana Dolması Yapılışı - Arpalı Domatesli Lahana Dolması Nasıl Yapılır - Arpalı Domatesli Lahana Dolması Malzemeleri

8 iri lahana yaprağı

3 iri domates

100 g yemeklik arpa (yıkanıp, süzdürülmüş)

1 1/2 tatlı kaşığı kekik

2 diş sarımsak (her biri 4'e bölünmüş)

6 cl (1/4 su bardağı) sirke (tercihen elma sirkesi)

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 çorba kaşığı tozşeker

150 g kabak (kazınıp, iri küp biçiminde doğranmış)

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

3 taze soğan (ayıklanıp, 1 cm boyunda parçalara kesilmiş)

30 g (yaklaşık 1/2 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi


Bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Bu arada domateslerin diplerini sivri bir bıçakla haç biçiminde hafifçe yarın Su kaynayınca domatesleri koyup, derileri kalkmaya başlar başlamaz delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın

Tencereye hemen arpaları ve kekiğin yarısını boşaltıp, tencerenin kapağını kapatarak, ateşi biraz kısın ve arpaları orta ateşte bütün suyu çekinceye kadar (yaklaşık 45 dakika pişirin) Bu arada, domateslerin kabuklarını soyup (Bkz s 78), çekirdeklerini çıkararak, kabaca doğrayın Domates parçaları, sarımsaklar, sirke, tozşeker ve ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın

Başka bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, lahana yapraklarını ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve yaprakları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın Tencereyi ateşten alıp, yapraklan süzerek, bir kenarda ılınıncaya kadar bekletin Sonra, kalın kök bölümlerini kesip, bir kenara bırakın

Kalan yağı bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca kabak parçalarını koyup, kalan kekik, tuz ve karabiberi serptikten sonra, sürekli karıştırarak, 30 saniye sote edin Taze soğanları ekleyip, sürekli karıştırarak 30 saniye pişirdikten sonra, blendırdaki domates püresinin 15 cl'sini (3/5 su bardağı) ayırarak, kalanını tavaya boşaltın Karışımı ara sıra karıştırarak, 10 dakika pişirin

Arpaların piştiği tencereyi ve tavayı ateşten alıp, domatesli karışımı arpaların üstüne boşaltın Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini serpip, iyice karıştırın

Lahana yapraklarından birini, kesme tahtası üstüne yayın Kök yanına tenceredeki arpalı harçtan tepeleme 1 çorba kaşığı koyup, yaprağı harcın ucuna sararak, iki ucunu kapatın, işlemleri, kalan lahana yaprakları ve kalan harçla yineleyerek 7 dolma daha yapın

Ayırdığınız domates püresini bir tencereye koyup, lahana dolmalarını üstüne yerleştirin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşe oturtarak, dolmaları 15 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, dolmaları bir servis tabağına aktararak, üstlerine tencerenin dibinde kalan sosu boşaltın ve bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.