![]() |
Arpalı Domatesli Lahana Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpalı Domatesli Lahana DolmasıArpalı Domatesli Lahana Dolması Tarifi - Arpalı Domatesli Lahana Dolması Yapılışı - Arpalı Domatesli Lahana Dolması Nasıl Yapılır - Arpalı Domatesli Lahana Dolması Malzemeleri 8 iri lahana yaprağı 3 iri domates 100 g yemeklik arpa (yıkanıp, süzdürülmüş) 1 1/2 tatlı kaşığı kekik 2 diş sarımsak (her biri 4'e bölünmüş) 6 cl (1/4 su bardağı) sirke (tercihen elma sirkesi) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı tozşeker 150 g kabak (kazınıp, iri küp biçiminde doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 taze soğan (ayıklanıp, 1 cm boyunda parçalara kesilmiş) 30 g (yaklaşık 1/2 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi Bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Tencereye hemen arpaları ve kekiğin yarısını boşaltıp, tencerenin kapağını kapatarak, ateşi biraz kısın ve arpaları orta ateşte bütün suyu çekinceye kadar (yaklaşık 45 dakika pişirin) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, lahana yapraklarını ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve yaprakları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın ![]() ![]() ![]() Kalan yağı bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Arpaların piştiği tencereyi ve tavayı ateşten alıp, domatesli karışımı arpaların üstüne boşaltın ![]() ![]() Lahana yapraklarından birini, kesme tahtası üstüne yayın ![]() ![]() Ayırdığınız domates püresini bir tencereye koyup, lahana dolmalarını üstüne yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|