Zeytinyağlı Domates Dolması 4 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Domates Dolması 4Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Domates Dolması Yapılışı - Zeytinyağlı Domates Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Domates Dolması Malzemeleri Malzeme 20 adet domates 1 su bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 6 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış) 1 su bardağı pirinç (Yıkanmış) 1 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı şeker Tuz ½ çay bardağı dolma fıstığı 1 çay bardağı kuşüzümü (Yıkanmış) Su Hazırlanışı Dolma İçinin Hazırlanışı : • Tencerenin içine Altın Hasat Zeytinyağı koyup, kızdırın • Soğanı ilave ettikten sonra karıştırın • Soğanlar biraz renk aldığında pirinci ilave edip, 5 dakika kadar karıştırın • Suyunu saldığında, bir kaynatımla ağır ateşte 10 dakika pişirin • Tavaya 1 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı'nı koyup, fıstıkları kızartın ve pirincin üzerine ilave edin • Yenibahar, karabiber, şeker, kuşüzümü ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın Yapılışı : • Domatesleri çiçek kısmından düz keserek bir kapak açın Ancak kapağı koparmayın Parizien kaşığı veya küçük çay kaşığı ile içini boşaltıp suyunu akıtın • Hazır olan dolma içini doldurarak, biraz bastırın Fırın kabına dizin ve domateslerin kapaklarını kapatın • ½ çay bardağı su ve Altın Hasat Zeytinyağı gezdirip, orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin • Soğuduktan sonra süsleyerek servis yapın |
|