Bademli Kuzu Ciğer Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kuzu Ciğer SarmaBademli Kuzu Ciğer Sarma Tarifi - Bademli Kuzu Ciğer Sarma Nasıl Yapılır - Bademli Kuzu Ciğer Sarma Malzemeleri Malzemeler * 1 adet Gömlek Yağı * 3 su bardağı Pirinç * 400 gr Kuzu Ciğeri * Sıvı Yağ * 125 gr Tereyağı * 1 adet Et Bulyon * 1/2 çay bardağı Zeytinyağı * 400 gr İç Badem * 1 çorba kaşığı Çam Fıstık * 1 çay kaşığı Karabiber * 1 çay kaşığı Yenibahar * 1 çorba kaşığı Tuz * 1 adet Yumurta * 1 adet Soğan * 1 adet kırmızı Soğan * 1 demet Maydanoz * 1 demet Dereotu * 1 diş Sarımsak * 1 kg Yoğurt * 1,5 lt Su * 1 çorba kaşığı Kuş Üzümü * 1 çay kaşığı Karabiber * Garnitür İçin : * 1 demet Taze Soğan * 3 adet Havuç * 1 adet Salatalık * 5 adet kiraz Domates * 1 demet Roka * * 4 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Kuzu gömleğini ılık suda Pirinci ayıklayıp, ılık tuzlu suda 15-20 dakika bekletin Kuzu gömleğini soğuk suda pilav pişinceye kadar bekletin Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun Fındık büyüklüğnde doğranmış kuzu ciğerini kızgın sıvıyağda kavurun Bir tencere ince doğranmış soğan, zeytinyağı, tereyağı ve çamfıstığını alıp, pembeleşinceye dek kavurun Dört su bardağı sıcak su, etsuyu tabletini ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip kaynatın Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip demlenmeye bırakın Pilav suyunu çekince karabiber, yenibahar, kuş üzümü, kavrulmuş ciğer, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edip demlenmeye bırakın Kabuğu soyulmuş bademleri tereyağında hafifçe pembeleşene dek kavurun Derince bir kalıba kuzu gömleğini açıp, yerleştirin Taban kısmına bademleri şekil vererek dizin Üzerine iç pilavı yerleştirip, gömleği kapatın Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde, yağlanmış fırın tepsine yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırmda üzeri kızarıncaya dek pişirin Hazırlanmış olan yemeği sarımsaklı yoğurt ve sebze garnitürle birlikte servis yapın Afiyet Olsun |
|