Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karalahana, sarması, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Karalahana Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Karalahana Sarması



Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi - Zeytinyağlı Karalahana Sarması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Karalahana Sarması Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 2 Adet Kuru Soğan (Orta Boy)

* 1 Yemek Kaşığı Salça

* 1 Çorba Kasesi Pirinç

* 2 Tatlı Kaşığı Tuz

* 1 Çay Bardağı Zeytinyağı

* 2 Demet Kara Lahana

* 2 Çay Kaşığı Karabiber

* Yarım Demet Maydanoz

* 2 Su Bardağı Su (Ilık)

* 1 Kahve Fincanı Sızma Zeytinyağı


Zeytinyağlı Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?


1 Önce, lahanaların saplarını kesin ve yapraklarını yıkayın Derin bir tencereye tahmini miktarda su koyun ve kaynatın Kaynayan suya, lahanaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanırken, içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin Tuz, lahanın acılığını alacaktır Lahanaları, haşlanırken, çok yumuşamamaları için arada kontrol edin Çok haşlanırsa, sararken yırtılabileceğinden dolayı zorlanabilirsiniz


2 İstenen kıvamda haşlanan lahanaların, suyunu süzün ve iyice soğuk suda yıkayın


3 Teflon tavaya, 1 çay bardağı zeytinyağını alın ve içerisine, yemeklik olacak şekilde doğradığınız kuru soğanı ilave edin Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun Salçayı ekleyip, 2 dakika daha kavurun


3 Son olarak, iyice yıkanmış pirinci ilave edin ve 10 dakika kadar tekrar kavurun Tavayı, ocaktan indirmeye yakın, kavurduğunuz pirince, ince kıyılmış maydanoz ve kararbiberi ekledikten sonra karıştırın


4 Haşladığınız lahana yapraklarını açarak, içlerine, hazırladığınız harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın


5 Sarmaları, tencereye dizin Üzerine, 1 kahve fincanı sızma zeytinyağını gezdirdikten sonra, 2 su bardağı ılık suyu ilave edin Sarmaların, pişerken hareket edip açılmamaları için, üzerine yayvan bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın


6 Sarmaları, ağır ateşte, suyunu çekene kadar 35 dakika pişirin Lahananın durumuna göre, daha fazla sürede pişmesi gerekebilir Piştikten sonra, tencerenin kapağını açmadan soğumasını bekleyin ve servis tabağına dizin Arzu ederseniz, üzerine limon dilimleri ve maydanoz yaprakları koyarak servis yapabilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.