![]() |
Urfa Usülü Yaprak Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Urfa Usülü Yaprak Sarma1 kg salamura yaprak [yaz ın taze yaprakta kullanabilirsiniz ![]() ![]() 2 yemek kaşığı d salçası 1 ![]() ![]() 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı pul biber 2 sivri biber 2 orta boy k ![]() 3 domates 2 yemek kaşığı summak isteğe göre tuz ![]() malzemeleri birbirine karıştırın yapraklara istediğiniz büyüklükte sarın tencereye dizin dağılmamaları için üzerine porselen yemek tabağını kapat 6 bardak su 1 tutam tuz ve 2yemek kaşığı nar ekşisi koyup önce hızlı sonra kısık ateşte 45 dakika pişir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|