Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarma, urfa, usülü, yaprak

Urfa Usülü Yaprak Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Urfa Usülü Yaprak Sarma



1 kg salamura yaprak [yaz ın taze yaprakta kullanabilirsiniz]500 gr yarma bulgur

2 yemek kaşığı d salçası

1buçuk su bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı pul biber

2 sivri biber

2 orta boy ksoğan

3 domates

2 yemek kaşığı summak

isteğe göre tuz



malzemeleri birbirine karıştırın yapraklara istediğiniz büyüklükte sarın tencereye dizin dağılmamaları için üzerine porselen yemek tabağını kapat 6 bardak su 1 tutam tuz ve 2yemek kaşığı nar ekşisi koyup önce hızlı sonra kısık ateşte 45 dakika pişir afiyetle yiyebilirsinizisterseniz 1 baş sarımısağı dövüp tereyağda azıcık pul biberle kızdırıp üzerine dökün böylede deneyip sevebilirsinizsadece yoğurtla servis yapabilirsinizafiyet olsun notgenelde urfa yemeklerine nar ekşisi ve tarçın tat verir buda benden size ufak tüyo allah hepimize sağlık iman kuran ve birlik versinhayırlı seneler nejla muratoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.