![]() |
Endülüs Usulü Etli Domates Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endülüs Usulü Etli Domates DolmasıEtli Domates Dolması Tarifi - Etli Domates Dolması Yapılışı - Etli Domates Dolması Nasıl Yapılır - Etli Domates Dolması Malzemeleri Kullanılacak malzeme (6 kişi için): Aynı irilikte olgun ve sert (salatalık) 6 domates, 250 gram yağlı koyun kıyması, 100 gram çoban sucuğu, 2 yumurta, yeteri kadar kurutulmuş ekmek tozu, 2 dilim bayat ekmek, yeteri kadar süt, 1 demet maydanoz, 1 baş ufak soğan, 1 diş sarımsak, yeteri kadar zeytinyağı ve et suyu, 1 tutam karabiber yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Soğanla sarmısağı rendelemeli ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tavaya üç çorba kaşığı zeytinyağıyla rendelenmiş soğan ve sarımsağı koymalı Karıştırarak bunları kavurmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerin üstünü vakit vakit pyrex tabakta biriken salçayla veya sıcak et suyuyla ıslatarak dolmayı 25 dakika kadar fırında tutmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|