Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asma, dolması, kabağı

Asma Kabağı Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Kabağı Dolması



Asma Kabağı Dolması Tarifi - Asma Kabağı Dolması Nasıl Yapılır - Asma Kabağı Dolması Malzemeleri




Asma kabağı dolması


MALZEME ve HAZIRLANIŞI:

Kendine özel pek güzel bir mayhoş tadı olan bu tür kabaktan dolma yapmak pek kolaydır Boyları 1-15 metre uzunluğa varan bu kabak, 8-10 santim boyunda kesilir, üstleri kazınır İçleri usulüne göre oyulur, her parçanın bit tarafı kapalı bırakılır Öte yandan, 500 gram kadar dana kıyması alınır, içine 2 baş soğan çentilir, 1 avuç pirinç, 1/4 demet ince kıyılmış taze nane, tuz, iki olgun domates rendesi ve de oyulup çıkartılan kabağın içleri, ince ince kıyılarak ete katılır, 1 çay kaşığı kırmızı biber ve bütün bu karışımı çok yumuşak bir duruma getirilecek kadar su eklenip, hepsi bi-raradayuğrulur Bu karışım, fazla sıkıştırılmadan ' kabakların içine doldurulur Yassı ve kulplu kabak tenceresine, kabakların açık ağızları yukarı gelmek üzere diklemesine sıkıca yerleştirilir Asma kabakları biraz sertçe olduğundan, harlı ateşte pişirilir Şayet alınan kıyma yağsızsa, tencereye 1 kaşık sadeyağ eklenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.