Asma Kabağı Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Kabağı DolmasıAsma Kabağı Dolması Tarifi - Asma Kabağı Dolması Nasıl Yapılır - Asma Kabağı Dolması Malzemeleri Asma kabağı dolması MALZEME ve HAZIRLANIŞI: Kendine özel pek güzel bir mayhoş tadı olan bu tür kabaktan dolma yapmak pek kolaydır Boyları 1-15 metre uzunluğa varan bu kabak, 8-10 santim boyunda kesilir, üstleri kazınır İçleri usulüne göre oyulur, her parçanın bit tarafı kapalı bırakılır Öte yandan, 500 gram kadar dana kıyması alınır, içine 2 baş soğan çentilir, 1 avuç pirinç, 1/4 demet ince kıyılmış taze nane, tuz, iki olgun domates rendesi ve de oyulup çıkartılan kabağın içleri, ince ince kıyılarak ete katılır, 1 çay kaşığı kırmızı biber ve bütün bu karışımı çok yumuşak bir duruma getirilecek kadar su eklenip, hepsi bi-raradayuğrulur Bu karışım, fazla sıkıştırılmadan ' kabakların içine doldurulur Yassı ve kulplu kabak tenceresine, kabakların açık ağızları yukarı gelmek üzere diklemesine sıkıca yerleştirilir Asma kabakları biraz sertçe olduğundan, harlı ateşte pişirilir Şayet alınan kıyma yağsızsa, tencereye 1 kaşık sadeyağ eklenir |
|