Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, hindi

Hindi Dolması 4

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Dolması 4



Hindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (8 kişilik) :

2 kiloluk bir hindi,

250 gram dana kıymaa,

100 gram jambon kıyması,

50 gram rendelenmiş parmesan (veya kaşar) peyniri,

iki dilim bayat ekmek,

bunları ıslatmaya yetecek kadar süt,

3 yumurta,

1 körpe havuç,

1 sap kereviz,

1 baş soğan,

1 demet maydanoz,

1 diş sarımsak,

bir fiske cevz-i bevva,

yeteri kadar tuz ve karabiber,

1 kaşık un


Yapımı:

Hindinin tüylerini yolup içini çıkardıktan ve ince tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra içini, dışını bol suda iyice yıkamalı Geniş, ve büyük bir porselen kâseye dana ve jambon kıymalarını boşaltmalı Hindinin içinden çıkarılan yüreğini, ciğerini ve katısını da temizleyip makineden geçirerek kıyma haline getirmeli Bunları da Öbür kıymaların içine atmalı Sütte ıslatılmış ekmek dilimlerini ufalayıp rendelenmiş peynirle birlikte bu kıymaların üstüne serpiştirmen İki yumurta akıyle üç yumurta sarısını, yeteri kadar tuz ve karabiberle bir fiske cevz-i bevvayı katmalı Karışımı İyice karıştırdıktan sonra bunu hindinin karnına doldurmalı Hindinin boynunu ve gerisini beyaz ve temiz bir tireyle diktikten sonra ayaklarını geriye aifnalı ve kanatlarıyla birlikte bağlamak Büyük bir tencereye tuzlu su koymalı Bunun içine üstü kazınmış ve küçük parçalara doğranmış havucu, temizlenmiş' ve yıkanmış maydanozla kereviz yaprağını İri iri doğranmış soğanı ve bir diş sarımsağı katmalı Hindiyi de içine oturttuktan sonra ortadan az ısılı bir ateşte hindiyi iki saat kadar kaynatmalı Hindi tamamiyle pişinca bunu süzerek tencereden çıkarmalı ve sıcak yerde tutulan bir servis tabağına oturtmalı Tenceredeki sebzeleri ezerek hindi suyuyla birlikte ince delikli bir süzgeçten geçirmeli Elde edilen suyun bir bardak kadarını bir kuşaneye koymalı Kaynamaya başlayınca bir kaşık unu azar azar katıp bu suya yedirmeli Beş dakika kadar kaynattıktan sonra bu koyulaşmıs salçayı hindinin üstüne gezdirerek dökmeli ve,tabağı sofraya götürüp sıcak"sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.